מראה ב-Saint-Jean-Pied-de-Port.
מ-Bayonne ל-Saint-Jean-Pied-de-Port
12.09.2015. הגענו מוקדם בבוקר ל-Bayonne, עיר צרפתית שנמצאת בדרום מערב המדינה. קנינו כרטיסים ב-10.1 יורו לאדם ל-Saint-Jean-Pied-de-Port והמתנו כמה שעות בתחנה. מכיוון שמאז שמסילת הרכבת ל-Saint-Jean-Pied-de-Port נשטפה בסופה אין רכבות ישירות למקום, נסענו ברכבת מ-Bayonne עד ל-Cambo-les-Bains ברכבת שכללה אך ורק עולים לרגל (Peregrinos בספרדית – פרגרינוס). שם חיכה לנו אוטובוס שהסיע אותנו ל-Saint-Jean-Pied-de-Port. בשעה 12:30 הגענו סוף סוף לנקודת ההתחלה של המסע שלנו, לאחר יממה של נסיעות בדרכים שכללה שימוש במטוס, בשלוש רכבות כבדות, בשתי רכבות תחתיות, ברכבת חשמלית ולקינוח אוטובוס.
Saint-Jean-Pied-de-Port
כשירדנו מהאוטובוס טפטף עלינו גשם, במעין הכנה לעתיד לבוא עלינו בימים הקרובים. מעילי הגשם וכיסויי התרמילים נשלפו לראשונה, ואנו התחלנו ללכת לכיוון Citadelle 21, המקום שבו שכרנו מראש חדר לילה.
לאחר שהתמקמנו בחדר הלכנו לחפש לנו אוכל. באופן כללי, היותנו טבעוניים הצריכה לעתים מאמץ מיוחד, וזאת היתה הסנונית הראשונה. ידענו מראש שיש סופר בשם Carrefour שבו אפשר למצוא קצת דברים טבעוניים, אז שמנו את פעמינו אליו. קנינו פירות, ירקות וקופסאות טבולה שהיה מגעיל אבל הציל אותנו מהרעב שאחז בנו.
אחר כך הלכנו למשרד הצליינים שנמצא במעלה רחוב Citadelle (מספר 39). קנינו קונכיות שאותן תלינו על התרמילים שלנו ואת דרכוני הצליינים שבעזרתם נוכל לישון באלברגס. בנוסף, קיבלנו מאחד המתנדבים הסבר מקיף על המסלול של היום הראשון. אותו מתנדב גם רשם אותנו ברשימותיו, וקיבלנו ממנו דפים עם רשימת האכסניות שקיימות לאורך הקמינו, כמו גם דף שמצוין בו את פרופיל הגובה של ההליכה עד לסנטיאגו דה קומפוסטלה, היא נקודת הסיום של הקמינו. השיחה עם המתנדב התנהלה בספרדית, וזאת היתה הפעם הראשונה שלימודי הספרדית שלנו באמצעות Duolingo הוכיחו את יעילותם. הופתענו ושמחנו מזה שהצלחנו לנהל את השיחה ללא בעיות מיוחדות בתקשורת. אנחנו מניחים שהמתנדבים במקום דוברים גם אנגלית, כך שגם אם אינכם דוברים ספרדית אין לכם מה לדאוג.
בערב חיפשנו לנו משהו טבעוני לאכול. התבאסנו מזה שהצרפתים לא דוברים אנגלית או ספרדית, ושלא היו תפריטים בשפות אלו. לבסוף מצאנו מקום פשוט של פיצה שהגיש תפריט צליינים ב-12.5 יורו לאדם (לא כולל מע”מ). בגדול, תפריטי הצליינים אינם טבעוניים, אולם בעלי המסעדות תמיד היו גמישים איתנו. כשהסברנו כמיטב יכולתנו שאיננו צורכים מזון מהחי קיבלנו מרק ירקות, צ’יפס, פסטה ויין לכל אחד מאיתנו. זאת היתה הארוחה הטובה שלנו מזה שתי יממות.
לינה
Citadelle 21: באופן מפתיע, החדר ששכרנו שוכן במבנה שנמצא ברחוב Citadelle 21. החדר היה גדול ונוח, אולם הוא נמצא ממש בבית של בני הזוג שמנהלים את המקום, מה שגרם לנו להרגיש קצת לא נוח. לא הרגשנו חופשיים להשתמש במטבח לדוגמה, משום שבכל זאת מדובר באזור האישי שלהם. כך גם לגבי האמבטיה והשירותים. לזכותם של בני הזוג יאמר שהם היו נחמדים ואדיבים. הגבר הוא יליד Saint-Jean-Pied-de-Port. הוא ניהל במשך שנים מלון בברזיל, שם גם פגש באשתו (שהיא ברזילאית במקור), עימה חזר בסופו של דבר ל-Saint-Jean-Pied-de-Port. התקשורת שלנו היתה בעיקר מול הגבר, משום שאשתו לא שלטה באנגלית.
עלות השהות היתה 80 יורו לחדר וארוחת בוקר. את החדר הזמנו דרך Booking.com.
אוכל
Carrefour: הסופר נמצא מחוץ לעיר העתיקה – יוצאים ימינה ויורדים עם הסיבוב בערך 400 מטר. רשת Carrefour היא אחת מרשתות הסופרים הגדולות בעולם, כך שטבעונים ימצאו שם חומרי גלם שיתאימו להעדפותיהם הקולינריות. מי שאינם טבעונים מוזמנים ליהנות מהמסעדות הרבות שפועלות ב-Saint-Jean-Pied-de-Port.
ארוחת הערב: איננו זוכרים את שמו של המקום. כדי להגיע אליו ירדנו ברחוב Citadelle ורגע לפני הגשר פנינו ימינה. חלפנו על פני המסעדה של פסקל עד שהגענו למקום.
חוכמה שבדיעבד
80 יורו לילה לחדר זוגי הוא מחיר מופרך בקמינו עצמו. לאורך הדרך חדרים זוגיים ששהינו בהם בהוסטלים שאינם אלברגה עלו בערך חצי מהמחיר. בדיעבד, ייתכן שהיה כדאי לנו לישון באלברגה המקומי ב-8 יורו למיטה, ולא לשלם את המחיר ששילמנו ב-Citadelle 21.
השאר תגובה